woensdag 24 augustus 2016

Lang vergeten beauty merken

Toen ik een aantal jaren geleden begon met make-up waren er allerlei merken op de markt die zo immens populair waren dat ze te vergelijken waren met Colourpop en Morphe nu. Spijtig genoeg horen we van verschillende merken - die toen hip waren - niets meer van. Kan jij je de volgende merken nog herinneren?


Ik denk stipt op 1: Coastal Scents. Ik denk dat zij een van de eersten waren die zo'n paletten met 99 kleuren op de markt brachten. IEDEREEN moest ze toen hebben. En maar gejuich toen er zowel een matte als een shimmer versie van bestond. Niet veel later kwam BH cosmetics er ook mee uit; hier in onze contreien had je dan Boozy cosmetics. De paletten bevatten toen een van de beter gepigmenteerde oogschaduws. Uiteindelijk zijn zoveel nieuwe merken erbij gekomen en zijn er andere merken met zo'n grote paletten, dat je van dit merk niets meer hoort. Nochtans waren die paletten een aanrader voor beginners. Zoveel kleuren waartussen je kon kiezen, zoveel combinaties die je kon maken. Ikzelf heb nooit zo'n paletten gehad (online bestellen uit het verre buitenland was niet zo m'n ding) maar ik heb er wel eentje gehad van Boozy Cosmetics. Fijn palette!

Misschien niet meteen een merk waar je meteen aan denkt (en daarom al lang vergeten is): Wet 'n Wild. Ik zag het merk voor het eerst bij Mascha verschijnen en wat zag het er zo fijn uit! Vooral de kleinere oogschaduwpalletjes leken me ideaal en zo mooi. Spijtig genoeg waren ze niet in België te koop, alleen in Nederland bij Trekpleister...Dacht ik. Tot ik bij Di kwam en een kleine selectie van Wet 'n Wild producten zag staan. Mijn allereerste liquid foundation kwam van dit merk, zo lang is het al geleden. Een oogschaduwpalette heb ik ook nog gehad en achteraf heb ik ook Boozyshop ook nog eentje besteld. En toch ... Het merk is nét niet dag voor mij. Ik hoor ook niets meer over dit merk, ook al is het zo budgetproof.


Nog eentje die ik bij Amy ook tegenkwam: China Glaze. Dé nagellakken van vroeger. Ik zag groen van jaloezie toen ik telkens de Amerikaanse YouTubers China Glaze lakjes zag kopen; ze zagen er zo goed uit en wat een kwaliteit ! Voor geen geld, leek het me dan. Niet veel later kwam Pro Duo naar België en zag ik dat ook zij China Glaze verkochten (helaas wel een pak duurder!). En eerlijk ? Ze waren niet zo schitterend dan iedereen vertelde. Ik heb verschillende 'slechtere' nagellakken ervan gekocht, zo jammer van het geld. Maar zoals eerder vermeld: waar iedereen er vroeger zo zot van stond, hoor je er nu amper nog iets van.

En als laatste wil ik MAC toch ook wel een beetje vermelden. Het is daarom niet helemaal van de beauty markt verdwenen (helemaal niet, daar zorg ik wel voor, haha!) maar je hoort er sowieso veel minder over dan vroeger. Vroeger stonden we met z'n allen te springen voor een nieuwe collectie; moest en zouden we die MSF's hebben die uitkwamen want ze waren tenslotte limited edition. Maar nu ? De collecties zijn al lang mijn ding niet meer of toch niet zo speciaal meer dat ik meteen naar de winkel sprint. Hoe dat komt ? Er zijn gewoon zoveel andere merken waartussen je kan kiezen. Vroeger waren er echt maar een paar die van goede kwaliteit waren en die we allemaal wilden. Tegenwoordig hebben we keuze genoeg en kopen we de producten waar we ons goed bij voelen en waarvan prijs/kwaliteit het beste is. 

Ken jij nog een lang vergeten beauty merk? 

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten