woensdag 23 november 2016

Stoppen met bloggen ?

Jullie hebben het waarschijnlijk al wel gemerkt: het aantal artikels is serieus naar beneden gegaan op mijn blog - ik mis bijna elke week wel een uploaddag. En ook de kwaliteit van de artikels is niet meer wat het geweest is. Ik heb al een aantal keren de vraag gekregen of ik het bloggen beu ben, of ik eraan denk om te stoppen met bloggen. Vandaag het antwoord.


Ik weet dat mijn artikels niet meer zijn zoals het geweest is. Mijn vertrouwde video's zoals Opgemaakt, Favorieten van de Maand of Shoplogs worden ook niet meer geüpload op YouTube; het zijn voor het moment alleen maar vlogs. Ik zit nu eenmaal ook niet op mijn vaste stek achter mijn bureau thuis artikeltjes te typen, video's en foto's te bewerken maar in de plaats daarvan lig ik in mijn bed dit artikel te schrijven op een zaterdagavond, 10:50 PM. Ik kreeg vragen van bezorgde bezoekers en ook vrienden of ik het bloggen beu was. Ik blog ondertussen al 5,5 jaar en heb nog niet veel uploaddagen gemist. Misschien als ik ziek was en ik niet vooruit gewerkt had of wanneer ik nu eenmaal iets verkeerds had ingepland (kan altijd gebeuren). Ben ik bloggen beu?

Nee, in geen geval. Dat het bloggen een beetje veranderd is sinds ik in Amerika zit, daar kan ik jullie geen ongelijk in geven. Ik heb het gevoel dat ik hier niet zo creatief kan zijn dan anders. Het is hier overdag warm, zelfs nog een beetje zomers zodat het niet in me opkomt om winterachtige looks te maken. Ik moet hier rekening houden met een roommate en 3 andere housemates zodat ik niet eender wanneer kan filmen. Ik heb school elke dag en een examen dat steeds dichterbij komt. Hoe ik mijn dag dus moet indelen qua tijd, verschilt van week tot week. Ik heb jaren geen huiswerk meer gehad en nu krijg ik het met hopen. Buiten schoolactiviteiten, wil ik graag ook een beetje tijd hebben om de dingen hier te gaan bezoeken. Niet dat ik iets wil goedpraten, absoluut niet. Ik blog na 5,5 jaar nog ontzettend graag. Daarom dat ik hier ook vlog om dit alles op film vast te leggen. Echter moet ik hier creatiever zijn dan gewoonlijk. Ik heb hier niet al mijn producten en kan daardoor bepaalde video's/artikels niet maken. Aangezien ik precies nog steeds in de zomer leef, is er in de verste verte nog geen herfst/winter thema op mijn blog te bekennen omdat ik me zo ook niet voel. Ik vier dit jaar kerst in een short, iets waar mijn verstand nog altijd niet bij kan. Ik wou maar al te graag dat het anders was, maar voor het moment moet het maar even zo. Ik verlies kijkers en lezers omdat het niet meer zo interessant is al vroeger. Denk wel: ik zit hier maar tijdelijk. Mijn dagen in Amerika zijn geteld: binnen 2,5 maanden sta ik al terug op Belgische bodem. Daarna zal waarschijnlijk weer alles zijn zoals vroeger met andere filmpjes dan vlogs, met artikels die wat meer in het seizoen passen.

Is het slecht dat het voor het moment zo is? Nee, want hieruit heb ik weer andere dingen geleerd. Verandering is niet altijd goed. Ik heb al bijna 3 jaar een vaste routine op mijn blog: een paar reviews per week afgewisseld met een Beautynieuws/persoonlijk artikel/Snapshot en op zaterdag een filmpje. Dat doe ik al jaren zo. Dat ik nu hier zit en moet jongleren om artikels geschreven te krijgen en filmpjes gefilmd te krijgen, is in eerste instantie niet moeilijk maar ik moet er gewoon de tijd voor vinden én ik moet de juiste ideeën hebben. Het lijkt nu eenmaal wat moeilijk te gaan dan anders. Mijn focus ligt voor het moment op dat examen van 1 december (volgende week donderdag dus). Tegelijkertijd wil ik niet stoppen met bloggen omdat ik dit super graag doe en jullie zo een ook een beetje op de hoogte blijven van alles wat er hier gebeurd.

Alle suggesties voor filmpjes/artikels zijn welkom !

Stay gorgeous !

Anke

1 opmerking:

  1. Noooo! Niet stoppen hoor! Mis je gewone video's ook wel een beetje
    Groetjes Sabrina

    BeantwoordenVerwijderen