woensdag 12 april 2017

Mijn blogposts: vroeger vs nu

2011 was een mooi jaar. Niet alleen studeerde ik af aan het middelbaar, ook begon ik dit avontuur van schrijven en beauty. Ik begon mijn blog. Nooit gedacht dat ik er bijna 6 jaar mee zou doorgaan. Ondertussen staan er al zo'n 1357 artikels online en er komen er elke week bij. Ik ben al eens graag nostalgisch en haal ouder 'herinneringen' graag boven. Vandaag vergelijk ik graag mijn blogposts van vroeger en nu!


Bovenstaande foto was mijn eerste lay-out voor mijn blog. Ik herinner mij het nog zoals de dag als gisteren, haha! Kijk eens hoe anders het was! Dit was echt een basic template van blogger, zonder dat ik echt iets veranderd had aan de html. Helemaal niets mis mee, maar uiteraard is er altijd ruimte voor verbetering en ben ik blij met de lay-out dat ik nu heb.

Mijn eerste review was deze van de Biocura Hydraterende Crème. Buiten het feit dat de kwaliteit van de foto's crappy was, waren ook mijn zinsconstructies en de uitgebreidheid van de reviews niet zoals ze moesten zijn. Het was inderdaad eerst trial & error, dat geef ik gerust toe. Wie doet het in het begin perfect? Niemand. En ook nu nog kan er nog veel verbeterd worden aan de manier waarop ik blogposts schrijf. In het begin was het gewoon uitzoeken wat werkte en wat niet. Ik ben algauw afgestapt van het scoresysteem zoals je onderaan kan zien. Scores geven, lijkt misschien heel handig maar is zo subjectief. En de uitleg erbij was ook niet echt gedetailleerd.


Vroeger bestond mijn blog alleen maar uit reviews. Langzaamaan begon ik ook persoonlijke verhalen en beelden van achter de schermen toe te voegen, om nog maar te zwijgen over de video's die maakte op vaste tijdstippen. Ik wilde niet zomaar iemand zijn die achter haar blog wat artikeltjes zat te typen. Ik wilde dat m'n lezers me leerden kennen hoe ik echt was, hoe ik ben wanneer je me zou tegenkomen. En dat zie je nu eenmaal op beeld beter. De video's: daar heb ik ook al plezier aan beleefd. Niet alleen het filmen maar ook het editen is zo fijn ! Het haalt het creatieve in mij naar boven, iets wat ik soms mis. En nee, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn als mijn beelden weer eens corrupt blijken te zijn, want dan zit ik ook wel eens geïrriteerd achter mijn computer.


Een hele verandering zoals je ziet. En toch: er is nog zoveel ruimte voor verandering en verbetering. Ik bekijk en zoek altijd dingen die ik kan veranderen en verbeteren, dingen die gewoon anders kunnen. De lay-out was een van de grotere veranderingen, hier en daar zul je binnenkort nog kleinere veranderingen opmerken.

Heb jij de veranderingen tijdens die 6 jaar al gemerkt ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten