vrijdag 14 juli 2017

Mijn make-up voornemens

Voornemens hoeven niet altijd in het begin van het jaar genomen te worden. Voornemens kan je door het hele jaar starten en toevoegen. Het is nooit te laat om te starten ! Als we voornemens maken, zijn we meestal heel algemeen: meer sparen, gezond leven, meer tijd spenderen met familie en vrienden, ... Vandaag spits ik mij meer toe op make-up en beauty. Wat wil ik nog veranderen ?

a) Regelmatig kwasten wassen
Je kwasten moet je onderhouden. Als je het op de juiste manier doet, gaan ze heel lang mee. Kwasten kosten geld, daarom is het goed om er zorg voor te dragen. Ik heb een tijdje het flink volgehouden om elke zondag mooi mijn kwasten te wassen. Elke zondagavond stond ik in de badkamer mijn kwasten te wassen op de beat van de muziek. En op de een of andere manier begon dat te slabakken. En toch ... Ik merk het meteen als ik mijn kwasten te lang niet heb gewassen. Mijn huid reageert erop door puistjes te laten verschijnen, wat normaal is met al die bacteriën die zich opstapelen in je kwasten. Ik wil daarom terug mijn ritme van elke zondag oppikken.

b) Lichaam insmeren
Al de reclames laten je het wel zien: je moet je insmeren na het douchen. En hoe graag ik het ook zou doen, ik doe het bijna nooit. Het liefst kleed ik me gewoon direct aan na het douchen; ik heb het geduld niet om te wachten eer alles is ingetrokken. Maar once in a while doe ik het toch en dan merk ik meteen verschil. Mijn heeft het soms echt nodig om ingesmeerd te worden, zeker in de winter wanneer het zo koud is. Zal ik de tube body lotion maar gewoon naast de douche zetten dan ...


c) Wenkbrauwen bijwerken
Je wenkbrauwen framen je gezicht. Ze onderhouden, is dus van belang. En toch zondig ik daar wel eens tegen. Ik hou ze niet stipt elke week bij. Niet dat dat erg is en dan het echt nodig is maar als ik ze een beetje hun vrije loop laat gaan, is er meer schade dat er gefixt moet worden (en dat wil ik toch wel vermijden ... We hebben niet allemaal een halfuur per wenkbrauw de tijd?). Wekelijks wil ik ze nu niet nakijken maar zo twee wekelijks moet toch zeker lukken?

d) Producten opgebruiken
De nachtmerrie van elke make-up junkie: producten die opgaan. Op zich een heel goed teken, want dat betekent dat dat product goed was en je het dus met liefde gebruikt hebt. Ik ben nu in een fase waar ik producten wil opmaken en beetje bij beetje lukt dat ook. Al een paar dingen zijn de vuilbak in verdwenen omdat ze leeg waren. Maar ik wil het nóg meer proberen. Zeker een lipstick of blush, dat zou echt wel mooi zijn. De dingen die ik nu opgemaakt heb, zijn een begin. More to come for sure!

Heb jij voornemens die je wilt starten ? Zo ja, welke ?

Stay gorgeous !

Anke

1 opmerking:

  1. ik heb sowieso om de drie weken een afspraak bij de schoonheidsspecialiste om mijn wenkbrauwen bij te houden :-) ik mak steevast terug een afspraak als ik geweest ben, anders laat ik het ook slabakken en dat trekt op niets hé :-p Dat vind ik van mezelf al heel flink :-p en, mijn borstels wassen,... dat zou ik ook eens meer moeten doen :-( oepsie :-)

    BeantwoordenVerwijderen