woensdag 1 januari 2020

Happy 2020!

Allereerst wil ik jullie een fantastisch nieuw jaar wensen ! Hopelijk hebben jullie genoten van de laatste momenten van 2019 en kijken jullie met veel goesting uit naar het nieuwe jaar. Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens. De laatste jaren doe ik daar niet echt aan mee omdat mijn voornemens zich telkens herhalen over verschillende jaren. Echter wil ik ze dit jaar toch nog maar eens benoemen, zodat ik binnen 366 kan terugkijken en hopelijk heel wat kan afvinken.



Laten we beginnen met een misschien wat serieuzer topic : sparen. Mijn vriend en ik hebben iets op het oog om te kopen (op dit moment huren we nog). Echter is zo'n nieuwbouwproject niet gratis en moeten we met wat geld over de brug komen. Ik had in 2019 een spaardoel opgesteld (dat ik gehaald heb), dit jaar ben ik van plan om dat opnieuw te doen. Mensen zien huren vaak als weggesmeten geld en uiteindelijk is dat ook zo. Aangezien we onze 'proeftijd' om samen te wonen overleefd hebben, kunnen we al eens gaan denken aan een lening, haha!

De meeste zullen deze ook op hun lijstje met goede voornemens hebben staan : fitness. Nu ik de veranderingen duidelijk zien aan mijn lichaam van de voorbije 3 jaar, is het tijd om te finetunen. Ik ben er uiteraard nog lang niet en heb niet meteen een ultimate goal  in gedachten met hoe ik er moet uitzien maar wat fitness mij gegeven heeft in 2019, daar teken ik voor in 2020. Mentaal en fysiek sterker en mezelf goed voelen, dat is uiteindelijk waarvoor we het allemaal doen. En als dat betekent dat ik in de solden leuke sportkleren mag shoppen, dan is dat ook mooi meegenomen !

Iets waar ik in 2019 ook mee gestart ben : nadenken over waar mijn energie naartoe gaat. Een dag heeft maar 24 uur. Ik heb een periode gehad waar ik weekends na elkaar niet thuis was en dat ik ook in de week met vriendinnen afsprak omdat ik anders het gevoel had dat ik ze anders nooit te zien kreeg. Is natuurlijk niet waar maar dat vertelde ik mezelf wel. Resultaat ? Ik was uitgeput en had geen tijd om te recupereren. In 2019 heb ik op dat gebied mijn grenzen leren stellen. Waar wil ik energie in steken ? Is het voor mij belangrijk om daar energie in te steken ? Maakt het mij gelukkig ? Ik steek mijn energie en tijd niet meer in iets waar ik niet meer gelukkig van wordt. En dat bevalt me goed. Ik heb meer rust - zowel fysiek als mentaal - en heb tijd om ook aan mezelf te denken; om de dingen te doen die ik graag doe. En is dat in de zetel zitten en 10 films na elkaar kijken, so be it.

Elk nieuw jaar is een nieuwe kans om bij te leren. In 2020 wil ik kennis op doen van dingen waar ik niets van ken. Waarschijnlijk zal ik al veel te weten komen over het financiƫle aspect van vastgoed als we daar dan toch mee gaan beginnen. Maar ook op vlak van nieuwe ontwikkelingen wil ik graag meer weten. Wat het bloggen betreft : daar wil ik ook wat veranderingen doorvoeren. Laatst heb ik jullie laten weten dat er een shift in mijn blogposts zal zijn en dat werd goed onthaald. Mijn blog is nog altijd een beautyblog maar het hoeft niet zo zeer altijd over het uiterlijk te gaan. Waarschijnlijk zullen er achter de schermen een aantal dingen aangepast worden waar jullie niet zo zeer iets van gaan merken maar wat PfB wel ten goede komt.

Ik kijk alvast uit naar 2020, ben benieuwd wat dit jaar te bieden heeft!

Wat zijn jullie goede voornemens voor 2020?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten