woensdag 2 oktober 2019

Body Positivity : Mijn eerste keer in bikini

Mijn Body Positivity artikels zijn eerlijk en komen recht vanuit het hart. Jullie leren me kennen op een heel andere manier, ik laat mijn muren zakken en vertel vanuit mijn ervaringen en perspectief. Als een plus size madam is het niet altijd vanzelfsprekend om dingen te doen of te dragen zoals de rest van de meiden. Zo werd ik er me van bewust dat ik deze zomer op vakantie ook mij in badkleding moest vertonen. En laat dat net mijn minst favoriete kleding zijn om in gezien te worden ...


Mentaal heb ik al wel een hele weg afgelegd maar mijn eerste bikini kopen was toch spannend. Gelukkig was deze zomer de high waisted trend in, kwam dat even goed uit (want in dit artikel vertel ik je dat mijn buik toch niet echt mijn favoriete lichaamsdeel is). De cruise was de eerste test om mijn bikini aan te doen, ineens een publiek van zo'n 5000 mensen. Het stemmetje in mijn hoofd vertelde me telkens dat ze allemaal naar mij zouden kijken, dat ze zouden zien dat ik me niet op mijn gemak voelde in bikini . En raar maar waar kon ik dat stemmetje, op het moment dat ik mijn bikini aandeed om op het dek te gaan liggen zonnen, de kop indrukken. I couldn't care less. Ik wou in bikini liggen en er moest maar 1 iemand eens een opmerking maken. Dus stapte ik het dek op, installeerde mezelf met zonnebrandcrème en een boek op mijn stoel en ik genoot. Voor het eerst in jaren dacht ik niet aan wat anderen zouden denken. En wat voelde het goed !


Tweede test : Porto. Ik kocht een andere bikini, ik had de smaak immer goed te pakken ! Het aantal gasten in het hotel kon ik schatten op zo'n 50 dus al een pak intiemer dan in vergelijking met het grote cruise schip. Hier voelde ik mij in het begin een beetje ongemakkelijk en wél bekeken. Maar het was ook MIJN vakantie en wou er van genieten. Dus knopje om en gewoon doen alsof er niets aan de hand was. Er was ook niets aan de hand. Niet iedereen is hetzelfde, niet iedereen heeft het perfecte figuur, het was gewoon weer dat vervelende stemmetje dat mij vertelde dat ik maar beter mezelf zoveel mogelijk moest bedekken. Maar alweer : ik wou deze bikini aandoen dus deed ik hard mijn best om dat stemmetje te negeren. Door de Body Positivity beweging op social media heb ik wel het gevoel dat er toch een soort awareness is onder de mensen, meer tolerantie. Dus genoot ik van mijn weekje in Porto, zonder zorgen.

Dat ik al sneller de knop kan omzetten en me minder zal aantrekken van wat anderen van me vinden, is al een goed bewijs hoe sterker ik tegenwoordig in mijn schoenen sta. Onzekerheid is iets typisch vrouwelijks lijkt mij maar uiteindelijk is belangrijk dat je je realiseert dat iedereen er mag zijn, maakt niet uit wat voor kleur je bent of welke vormen je hebt. Voor anderen lijkt dit akkefietje misschien helemaal niks, voor mij is het al een stapje verder in mijn journey of self love. Het zijn telkens kleine obstakels die overwonnen worden en waardoor mijn zelfvertrouwen zo verder groeit. En goed in je vel zitten, daar doen we het toch allemaal voor ?

Welke struggles heb jij al ondervonden ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten