vrijdag 13 december 2019

Update : Low buy jaar

Hier is 'ie : mijn laatste update over mijn low-buy jaar. Vandaag geef ik je even een recap over hoe het gegaan is, hoe streng ik voor mezelf ben geweest en vooral : wat ik geleerd heb (want geloof het of niet : ik heb wel degelijk dingen geleerd hiervan!).



Eerst en vooral : waarom ben ik dit 'avontuur' begonnen ? Zoals je in mijn blogpost over het opgebruiken van mijn make-up collectie wel kunnen lezen hebt, vond ik dat ik meer dan genoeg producten had. Ik had het gevoel dat ik niet alles ten volle kon benutten - wat ik erg vond, want ik had er tenslotte geld voor betaald. Ik wilde dus (leren) gebruiken wat ik had. 'Opgemaakt' video's waren voor mij altijd heel leuk om te filmen, het gaf steeds een voldoening als een product opging. Maar zoals jullie wel gemerkt hebben, heb ik de laatste jaren geen 'Opgemaakt' filmpjes meer gefilmd omdat er ook effectief niks op ging. En daar wou ik verandering in brengen.

Ik legde mezelf in het begin van 2019 een paar regeltjes op waaraan ik me moest houden. Ik had geen vast budget per maand maar mijn hoofddoel was enkel te kopen wat ik nodig had. Uiteraard zijn er ook aankopen geweest die ik niet per se nodig had (dit Colourpop palette onder andere), ik wou ze gewoon heel graag hebben (niet eens met in het achterhoofd dat ik er een review van wou schrijven maar gewoon echt om te gebruiken). Verzorgingsproducten telde ik niet mee en ik mocht van mezelf ook een nieuwe foundation kopen als deze opging.


Heb ik me aan mijn regels gehouden ? Ja, 100%. Was het moeilijk ? Ja en nee. Voordien was ik gewoon om producten te kopen en/of te bestellen voor mijn blog om te reviewen. Of ik ze nadien nog ging gebruiken: ik had geen idee, zolang er maar een review verscheen - en liefst nog van heel de collectie als dat kon. Met mijn low-buy jaar heb ik geleerd om creatief met ideeën te zijn voor mijn blog en vooral andere blogposts te leren schrijven in plaats van product reviews. Ik leerde kritisch te kijken naar wat ik wou en kocht, in plaats van alles wat ik mooi vond in mijn winkelmandje te leggen. Het leerde mij om na te denken en een onderscheid te maken in wat ik écht wilde en wat ik 'voor mijn blog zou kopen'.

Ik denk dat het een interessant project was om te doen en om anders te kijken naar make-up producten en hun functie. Ik denk dat het uiteindelijk me wel wat geld uitgespaard heeft. Zoals ik al eerder zei, was het een plezier om in mijn eigen make-up collectie te duiken en dingen te herontdekken.

Heb jij veel beauty producten gekocht dit jaar ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten